Varför denna ojämnhet Din El?

En kampanj som rullat ganska länge nu är Din Els ”Tillsammans blir vi bättre”. Kampanjen verkar lida mot sitt slut i och med att den här storbildsreklamen nu finns på en hållplats nära dig.

din-el-trist-reklam

Din Els tv-reklamfilmer med den eminente humoristen Peter Apelgren som åsiktsglad taxichaufför från Göteborg tycker jag är alldeles underbara. Det är sällan tv-reklam är så bra som den här och den här. Och som göteborgare kan jag ju inte undanhålla er den här.  

Med tanke på de här reklamfilmernas höga kvalitet är jag förbryllad över att utomhusreklamen inte alls håller samma klass. Tråkiga och intetsägande stortavlor i stil med den på bilden ovan. I mitt tycke kompositioner som liknar halvdanna Power Point-verk av någon skolelev. Och begreppet ful-el som Din El säger nej till på en tidigare reklamtavla är i och för sig en fin tanke, men upplägget på deras budskap har i alla fall inte gått hem hos mig. Ful-el förresten, är det kanske en flört med Spendrups gamla fulöl-reklam med Robert Gustafsson? Vem vet.

Nej, en så här stor kampanj måste hålla måttet hela vägen. Inte ha en sådan här ojämnhet.

Och vill ni förresten se mer av Peter Apelgren som taxichaufför så har han gjort ett gäng strålande inslag för bröderna Schulmans 1000 apor.  Eller det här inslaget med nyhetstema för Unicefs humorkväll i tv. Låt mig fresta er med att han inleder med en ordvits …

Annonser
Published in: on 20 april 2009 at 11:53  Kommentera  
Tags: , , , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://copycharlotte.wordpress.com/2009/04/20/varfor-denna-ojamnhet-din-el/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: