När är det dags för årets härligaste killkväll?

Noterar att det i september/oktober är dags för årets härligaste tjejkväll. Utropstecken. Så underbart, tycker ni inte kära systrar?

ladies-night

Snart får vi se Martin med sängkammarblicken, den norrländske Tornving och han den där som sjöng med Carola i melodifestivalen showa loss enbart för oss damers skull. Känner ni inte redan att behovet av att brista ut i ett falsettskrik är nästintill ohanterbart?

För egen del skippar jag nog att köpa biljett till evenemanget då jag är smått allergisk mot gallskrik i kör. Men att årets härligaste tjejkväll är på gång får mig ännu en gång att fundera på vad grejen är med att sätta prefixet ”tjej” framför allting som vi flickor ska företa oss i grupp och då det samtidigt föreligger en avsaknad av manlig fägring. Tjejkväll, tjejmiddag, tjejband, tjejmil, tjejtramp, tjejträff. Och det värsta exemplet av dem alla: tjejmys. En riktigt otäck lek med ord är vad det är.

Och fånigt. Varför måste man säga tjejmiddag bara för att samtliga deltagare är av kvinnligt kön? Vad är det för fel på middag? Att se det endast som en middag även fast deltagarna heter Sara, Lisa och Marie och inte Sara, Peter och Kalle.

Jag har mycket svårt att tro att arrangörerna av Ladies Night filar på att följa upp evenemanget med årets härligaste killkväll, Gentlemens Night. Att de sitter och brainstormar kring en kväll då Marie Serneholt, Charlotte Perrelli och Petra Mede uppträder framför ett gäng brölande testosteronstinna män som kastar upp kalsonger på scenen. Inte heller tror jag att vi kan förvänta oss någon killmiddag, något killtramp eller att ett gäng karlar som samlas en fredagkväll framför tv:n kallar det hela för killmys. Och det tycker jag känns sunt. Något för oss flickor att ta efter. Hädanefter säger vi middag när tar oss en bit mat tillsammans med Sara, Lisa och Marie, okej?

Annonser

The URI to TrackBack this entry is: https://copycharlotte.wordpress.com/2009/04/21/nar-ar-det-dags-for-arets-harligaste-killkvall/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLämna en kommentar

  1. Ett mycket bra ämne du tog upp! Jag är riktigt allergisk mot tjejkvällar. Att umgås med tjejer på kvällar går däremot bra.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: