Reklam som ger ett regnigt Göteborg lite hopp igen

Jag har alltid tänkt att om jag skulle sätta ihop ett Göteborg-soundtrack så skulle det inte inledas med Håkan Hellströms anthem ”Känn ingen sorg för mig Göteborg” utan det gamla örhänget ”Raindrops keep falling on my head”. För idag, efter att stan oväntat blivit bortskämd med solsken i flera veckors tid, var allt som vanligt igen. Dripp dropp mot fönstret. Och den ständiga frågan om det ens är någon idé att försöka värja sig mot vätan med ett paraply. För som alla göteborgare vet så går regnet i stort sett alltid hand i hand med blåst i vår stad. ”Förbannade ruskkust”, som någon utbrast innan hon tog sitt pick och pack och flyttade till Stockholm.

Men sådana här dystra dagar är det tur att det finns reklamkampanjer som kan få en på andra tankar. Som kan få en att tänka tillbaka på sol, sommar och lata dagar på bryggan igen.

plantagen-solstol

I all sin enkelhet har Plantagen fått till ett rätt bra samspel mellan skruvad text och rak bild. Deras payoff ”Där livet växer” tycker jag också är trevlig. Och på affischen nedan har de till och med vitsat till det lite.

plantagen-rabatt

Hur ska man presentera ett reaerbjudande om inte med en ordvits! Härligt Plantagen, ni ger en copywriter, vars hår är extremt känsligt för väta, lite hopp om sol och värme igen.

Annonser

The URI to TrackBack this entry is: https://copycharlotte.wordpress.com/2009/05/05/reklam-som-ger-ett-regnigt-goteborg-lite-hopp-igen/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: