Amerikanskt halleluja med en del poänger

Idag har jag upptäckt ännu en av dessa frälsare inom personlig utveckling. En så kallad fånga-dina-drömmar-snubbe. På den livsbejakande sajten Life Vision gör de reklam för Robin Sharma, en amerikansk ledarskaps- och livsstilsexpert. Och lyssnar man på denne jänkare är det faktiskt svårt att värja sig mot frälsningen.

Han har ju faktiskt en hel del poänger, karl’n. Att man ska vara modig och ta tag i sina drömmar. Göra något. Utmana sina rädslor. Inte bara snack utan verkstad också. Och komma ihåg att de flesta drömmar startar i liten skala. När Robin Sharma själv höll sitt första seminarium kom 23 personer – varav 21 var familjemedlemmar. Nu kallas han ”Årets event” när han kommer till Göteborg i höst. En viss skillnad.

Men när man fortfarande befinner sig i den lilla skalan gäller det att verkligen tro på sin idé för att orka fortsätta. Och inte låta sig nedslås om någon kritiserar eller trycker ner en. Det finns många människor som inte skulle vara där de är idag om de valt att lyssna på kritik och negativa röster. Däribland jag.

Med risk för att låta alltför amerikanskt hurtig: Det gäller att våga ta risker och förverkliga sin dröm. Innan det plötsligt har gått fem år till av ens liv. Och det känner jag att jag faktiskt gjorde när jag startade mitt företag Copy Charlotte. Att jag hade modet som krävdes för att satsa på min copywriterdröm. Jag har inte ångrat mig en sekund. Och som Sharma säger: Det man brukar ångra är det man aldrig försökte göra.

Annonser
Published in: on 06 maj 2009 at 21:31  Kommentera  
Tags: , , , , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://copycharlotte.wordpress.com/2009/05/06/amerikanskt-halleluja-med-en-del-poanger/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: