Skrivmaskinen smattrar sin stridssignal

Jag har precis avslutat boken Jag var självlockig, moderlös, gripande och ett monster av förljugenhet – en biografi om Marianne Höök av Annette Kullenberg.

Det är en bok och ett liv som berör. En mycket fascinerande kvinna denna Marianne Höök – en framstående skribent och modeikon under 50- och 60-talen. Ett av den tidens vassaste pennskaft. Så här skriver hon själv om känslan hon får när skrivandet flyter:

”Ingenting kan mäta sig med de saliga ögonblick när man känner hur det rinner till i huvudet. Hur logiska (nåja) tankeled ställer upp sig bakom varandra , var och en skyddande den framför stående. Infallen rider på ystra hästar utefter fronten och mönstrar stridsglatt och övermodigt trupperna. Lyckade metaforer och stulna citat vajar som vimplar från lansspetsarna och så smattrar skrivmaskinen sin stridssignal.”

Att stjäla citat kanske inte är något man bör ägna sig åt, men annars är det så fint beskrivet tycker jag. Den där fantastiska känslan man får när orden bara kommer av sig själv. Känslan som gör att skriva copy är världens bästa jobb.

Annonser

The URI to TrackBack this entry is: https://copycharlotte.wordpress.com/2009/05/12/skrivmaskinen-smattrar-sin-stridssignal/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: