Är schlagern den nya valaffischen?

Alldeles nyss landade mitt röstkort till Europaparlamentsvalet på hallmattan. Så nu är det dags att börja fundera över vem som ska få min röst i detta något bortglömda val.

Och apropå valet läser jag idag i Resumé om en parlamentskandidat som verkligen har utnyttjat fördelen med att vara sambo med en av Sveriges största hitmakare. Det handlar om moderaten Christoffer Järkeborn, kandidat nummer 6 på partiets Europaparlamentslista. Han är smidigt nog samboende med Fredrik Kempe, schlagerjätten, som bl a ligger bakom ”La Voix”, Sveriges bidrag i Eurovision Song Contest. Och som nu har skrivit Christoffers kampanjlåt ”We Can Change The World”.

Låten är en riktigt pampig sak och ska man jämföra den med Kempes tidigare verk är det inte direkt kronjuvelen i samlingen. En powerballad enligt gammal beprövad formel med ett vackert förändra-världen-budskap. Men Christoffer har stora förhoppningar på att låten ska hjälpa honom att bli Sveriges yngsta europaparlamentariker någonsin. Och han anser att politiker måste hitta nya sätt att kommunicera med väljarna.

Kanske har han rätt. Kanske är musiken den nya valaffischen. Ett tecken på det är att även den västsvenska moderaten Susanna Haby har en egen kampanjlåt, den något bisarra eurodiscodängan ”En västsvensk röst”. Vi får se om det hjälper partikamraterna till Bryssel. Järkeborn hoppas, som han själv uttrycker saken, bli en hit i parlamentet. Synd då att hans kampanjlåt definitivt inte är någon hit.

Annonser

The URI to TrackBack this entry is: https://copycharlotte.wordpress.com/2009/05/15/ar-schlagern-den-nya-valaffischen/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: