Lennart Persson R.I.P.

I dag nåddes jag av en mycket sorlig nyhet när jag surfade in på Aftonbladet. En av mina favoritskribenter, musikjournalisten Lennart Persson, har gått ur tiden. Endast 58 år gammal.

lennart persson

Det finns få människor i Sverige, om ens någon, som kan skriva så engagerande och inspirerande om musik som Lennart. Varje artikel, varje recension som denne man legat bakom har skapat ett omedelbart behov av att springa iväg och köpa skivan för att sedan trycka in den i CD-spelaren för att lyssna. Lyssna och njuta. För skrev Lennart att något var bra så var det bra.

Feber.se, sajten som han under åren 2000-2002 drev tillsammans med Andres Lokko, Jan Gradvall och Mats Olsson, dyrkade jag. Fullständigt. Sajten var kortlivad, men fantastisk. Under dessa tre år utvecklades mitt musikintresse enormt och många av de pärlor som jag har i min skivsamling kan jag tacka dessa herrar för. Speciellt minns jag de recensioner som Lennart skrev om olika soulskivor. Soulen var en genre som jag precis fallit pladask för och genom hans texter och skivtips kom jag långt djupare än jag skulle gjort annars. Det är jag honom evigt tacksam.

Musikjournalistiken kommer inte bli densamma utan Lennart Persson, det är ett som är säkert. Somliga rycks i från oss alldeles för tidigt. Vila i frid.

Läs Håkan Engströms fina minnesporträtt i Sydsvenskan här. Och när ni är klara med det, läs Lennarts texter och lyssna på samlingsskivorna han satt ihop i Feber-serien. De är alldeles fantastiska.

Annonser
Published in: on 19 maj 2009 at 10:00  Kommentera  
Tags: , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://copycharlotte.wordpress.com/2009/05/19/lennart-persson-r-i-p/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: