I skärgården varar visst julen längre än till påska

Vid mina besök over there, dvs i läskeblaskets och cowboyhattens förlovade land USA, har jag sett butiker där det är jul året runt. Det var ingenting jag trodde förekom i Sverige, men döm av min förvåning när jag passerade ortens elaffär igår och följande skylt stod utanför på gatan.

DSC00257

Här får vi, i 25-gradig värme och bland salta bad och glasspauser, tips om hur man skapar julstämning och hur man gör julen god, ljus och smakrik. Kontroversiellt. Ligger skärgårdspärlorna ett halvår efter i tiden jämfört med resten av landet eller har butiksägaren drabbats av en anmärkningsvärd tankspriddhet? Hur som helst, konceptet ”julen varar än till påska” är helt satt ur spel här. Frågan är hur länge den varar? Till kräftpremiären, allhelgonaafton eller ända tills tomten knackar på dörren igen?

—————————————————————————————-

Svänger
Det härliga initiativet med allsång på badplatsen ikväll och efterföljande after beach på den lokala pizzerian. Mot uppvisande av allsångshäftet får man ett glas öl eller vin för 30 kronor. Kom och sjung!

Svänger inte
Aftonbladets fåniga artikel om att Glenn Hysén tvingas gå på a-kassa. Den stackars gamle fotbollshjälten fattar ingenting om cv och sånt. Men Glenn, han är glad och nöjd ändå.

Annonser
Published in: on 09 juli 2009 at 14:08  Kommentera  
Tags: , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://copycharlotte.wordpress.com/2009/07/09/i-skargarden-vara-visst-julen-langre-an-till-paska/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: