Reklamboksskrivandets dreamteam?

Hör upp! Nu är det stora saker på gång i bokbranschen – en ny bibel för oss som gillar kommunikation är under konstruktion. Och copyrajtarna som ska göra’t är inga mindre än min gamle magister Christer Wiklander och Mattias Åkerberg som bl.a. driver toppenbloggen Please copy me.

För fem år sedan skrev Christer tillsammans med Jack Hansen Reklambibeln, en bok full av kloka citat från både nya och gamla reklamrävar. Nu, efter ett par år som förändrat branschen i grunden och förskjutit makten från företagen till konsumenterna, är det dags för uppföljaren.

Jag är övertygad om att kloke Christer och duktiga Mattias kommer att bli ett riktigt dreamteam och uppnå sitt mål att få till en riktigt vass bok på svenska om konsten att skriva reklam. Dessa båda copys skiljer ju sig rejält när det gäller antal år i branschen och jag tror att deras olika perspektiv och kunskap tillsammans kan uträtta stordåd.

Det här med internet är ju himla populärt nuförtiden och ett tecken på den nya tiden är att Mattias blogg kommer att ha en viktig roll i skapandet av boken då den ska användas som bollplank. Webben kommer också få en rent praktisk funktion eftersom Reklambibeln också ska fungera som en föränderlig handbok som hela tiden lever. Jag, en copy som ständigt suktar efter ny reklamkunskap, tackar och bockar för detta.

Ett spännande projekt det här, killar! Lova att säga till när ni är klara, jag ska försöka vänta tålmodigt. 

——————————————————————————————
Svänger
Fibes, Oh Fibes nya skiva 1987. Den är precis lika bra som jag hoppades. Kanske bättre.

Svänger inte
Att en förkylningsbacill verkar lurpassa på mig.

Annonser
Published in: on 08 september 2009 at 16:51  Comments (1)  
Tags: , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://copycharlotte.wordpress.com/2009/09/08/reklamboksskrivandets-dreamteam/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLämna en kommentar

  1. Hej Charlotte! Grymt roligt att du gillar vårt pågående bokprojekt. Responsen har redan varit överväldigande. Och nu går det att förhandsboka boken – trots att den kommer att vara klar tidigast framåt sommaren 2001 – på http://www.pleasecopyme.se/reklambibeln/

    Vi hörs,
    Mattias


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: