Jag har hittat min musikaliska tvillingsjäl!

Inte visste jag att ett dotterbolag till Systembolaget kunde vara en musikalisk tvillingsjäl. Men så verkar det vara – nu är det andra gången som IQ låter sin reklamfilm ackomanjeras av en av mina musikhjältar. Förra gången var det ”Rus” med Lill Lindfors – Sveriges allra bästa och coolaste sångerska.

Och nu är det enligt Resumé dags för en annan favorit, Olle Ljungström, att få ha sin låt med i IQ:s film. Filmen har som syfte att locka besökare till den nu relanserade sajten Alkoholprofilen där målgruppen ska reflektera över sitt förhållande till alkohol. Olle, som ju kan sjunga med känslighet som ingen annan, tolkar Carl Michael Bellmans ”Hvila vid denna källa” mycket förnämligt.

Båda dessa IQ-filmer tycker jag mycket om. Förutom de ypperliga musikvalen gillar jag det starka bildspråket – filmerna når verkligen fram med sitt budskap och det är ingenting vi är bortskämda med i dagens reklamvärld. Om kidsen (ja, när man fyllt 30 får man kalla målgruppen 18-25-åringar för kids) sedan bryr sig om att se över sitt drickande är en annan sak.

Nu är min enda fråga vem det är som har valt musiken i filmerna? Vem är det som har en sådan enastående musiksmak? Om du ger dig tillkänna tror jag att det skulle kunna vara början på en mycket vacker vänskap.

——————————————————————————————
Svänger
Att jag kommit igång med mina syprojekt igen.

Svänger inte
Svenska Hollywood-fruar. Ja, jag erkänner – jag var nyfiken och gav programmet en chans. Men det var inte ens underhållande på det där korkade sättet. Usch. Fast det var lite roligt att en av dem hette Anna Anka. Kan det vara Kajsa Ankas bortadopterade syster?

Annonser
Published in: on 14 september 2009 at 21:33  Comments (2)  
Tags: , , , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://copycharlotte.wordpress.com/2009/09/14/jag-har-hittat-min-musikaliska-tvillingsjal/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 kommentarerLämna en kommentar

  1. Hej, jag arbetar med IQ och ville bara berätta att Olle Ljungströms version av ”Hvila vid denna källa” nu även finns i länfre version på Spotify. Använd denna länk om du vill lyssna: http://open.spotify.com/track/2Qt45bFiYjJpAVReYOCPu4

  2. Hej, jag arbetar med IQ och ville bara berätta att Olle Ljungströms version av ”Hvila vid denna källa” nu även finns i en längre version på Spotify. Använd denna länk om du vill lyssna: http://open.spotify.com/track/2Qt45bFiYjJpAVReYOCPu4


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: