Grattis Volkswagen, det är ni värda!

Glädjen har segrat! Svenska Volkswagens film ”Pianotrappan” har blivit världens mest spridda virala film någonsin. Filmen där trappan på Odenplans tunnelbanestation gjorts om till ett fungerande piano är den film det har snackats alla mest om i världens alla sociala medier och den toppar nu i veckan The Viral Video Chart. Det är den väl värd, ni har väl sett den?

De  som ligger bakom den här briljanta idén är DDB och filmen är en del av deras miljökampanj ”Rolighetsteorin” som ska visa att glädje är det bästa sättet att ändra mänskligt beteende. Och de har ju lyckats ganska bra, hela 66 procent fler än vanligt valde trappan framför rulltrappan när de fick möjlighet att spela ”Gubben Noak” samtidigt som de gick uppför.

Här har vi en till där en skojig soptunna får folk att slänga åtskilligt mer skräp än de normalt gör.

Tänk vad lite som egentligen behöver göras för att vi ska ändra vårt beteende på studs – det tycker jag verkar bra för framtiden. Med risk för att bli tjatig; vilken otroligt smart idé av DDB och Volkswagen. Återstår bara att se om det leder till ökad försäljning också. Och nu väntar jag bara på den tredje och sista Rolighetsteorifilmen som enligt uppgift kommer snart.

—————————————————————————————

Svänger
Gårdagens två flugor i en smäll: intressant föreläsning om sociala medier och gratis bubbel hos kontorsrumskompisarna Snyggare Internet och Dedicate.

Svänger inte
Den 60-åriga farbrorn som hoppade på spårvagnen och hotade att spränga den. Ingen go gubbe, det inte.

Annonser
Published in: on 29 oktober 2009 at 23:48  Kommentera  
Tags: , , , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://copycharlotte.wordpress.com/2009/10/29/grattis-volkswagen-det-ar-ni-varda/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: